El nostre despatx va presentar ahir el programa Compliance a l’edifici el Sucre de Vic convidats per la Cambra de Barcelona amb seu a Osona. Va ser una bona oportunitat per presentar davant més de 50 assistents les novetats que suposa el Compliance a les empreses i la seva adaptació per complir la nova llei. Fer pedagogia d’aquesta novetat suposa que les empreses i els seus dirigents vagin comprenent la necessitat de tenir una mesura preventiva per complir amb la llei que aquest programa requereix. El nostre advocat Antoni Perez De-Gregorio va destacar la pena de mort societària que pot patir una empresa si s’aplica el programa Compliance. “Hem de conèixer bé el programa i què estableix a la nostra empresa en funció de la implantació de la nova llei del 2015”, va manifestar.

La sessió que va durar una hora amb el posterior torn de preguntes també va comptar amb la visió de Pere Vilà, que va expressar que “el Compliance es desenvolupa en quatre fases i cada empresa ha de tenir el seu propi programa.” Segons Vilà, una vegada es produeix un acord amb una companyia, “es comença el Compliance per una anàlisi a fons de l’empresa per acabar obtenint un mapa de riscos.” En definitiva, com va dir Pérez De-Capella en el torn de pregs i preguntes: “Al final se’ns està demanant que amb el Compliance l’empresa tingui una ètica. I aquests canvis estan per quedar-se.”

El nostre despatx sempre considera que és molt important formar i informar als treballadors sobre el programa que es vulgui aplicar l’empresa a partir de la seva implantació i valorem, després de tancar els primers acords amb empreses, el Compliance es va convertint en una marca més de qualitat de cada companyia. “De moment, són les grans i mitjanes les que van adaptant-se a aquest programa, però al final també seran les petites”, tal com va informar Francesc Rebled.

]]>