Francesc Rebled: «Sempre he gestionat el despatx amb l’esperit empresarial i de créixer»

L’advocat gironí protagonitza un nou episodi del podcast Girona Valley per explicar l’expansió del seu bufet

Podcast Girona Valley

Escolta'l aquí!

Notícia publicada al Diari de Girona el 10 de juliol 2023

Francesc Rebled, soci director del despatx Rebled Bellvehí Advocats, és el nou convidat del podcast Girona Valley, el podcast impulsat per Diari de Girona i l’agència de comunicació digital La Factoria dedicat a la innovació i l’emprenedoria. Rebled valora l’expansió del seu bufet que, amb 25 professionals, és el més gran de la demarcació. El despatx, fundat a Girona el 1997, ha afrontat canvis importants en els darrers anys com la fusió amb Bellvehí Advocats, el 2021, l’obertura a Barcelona, el 2022, i l’arribada a Tarragona, el mes passat. Amb la mentalitat d’empresari, la visió del seu fundador sempre ha estat la d’expansió amb la integració de carteres d’altres advocats, però amb la seu central a Girona: «A l’advocacia, en general, falta vocació d’emprenedor i mentalitat d’empresari. Perquè un despatx no deixa de ser una empresa, una empresa de serveis amb tot el que això comporta. Però, per desgràcia, en el nostre sector no s’entèn així. Jo sempre he gestionat el despatx amb l’esperit empresarial i de créixer».

Rebled analitza el moment actual del despatx amb el «sentiment de ser el 50% empresari i el 50% advocat perquè m’agraden les dues coses» i se sent orgullós de ser el despatx gironí amb més professionals. «Som un despatx al servei de les empreses i empresaris i empresàries amb el repte que això suposa d’haver d’innovar sempre per estar al dia i adaptar-se als canvis».

Rebled, que és professor de la Facultat de Dret de la UdG i membre de la junta de l’Associació Catalana de Comliance (Compcat) valora també la importància del programa legal «Compliance» per a les empreses, «ja que cada vegada és més important tenir-lo», amb el «tema estrella» del moment, com és la intel·ligència artificial. «Estem tot just als inicis» d’aquesta gran revolució que també afectarà la Justícia.

La justícia, que viu moments molt convulsos per les vagues actuals i abans per la pandèmia, necessita amb urgència canvis importants per millorar «sobretot, ha de ser eficient i ràpida per poder ser justa», considera Rebled, tot i que admet que tot i la digitalització administrativa i telemàtica: «la transformació no és fàcil d’afrontar i el que cal és avançar sempre amb l’objectiu de dignificar la professió».